• Postări Recente

  Post
  Durerea de Spate21 Martie, 2016
  Post
  Mijloacele Reflexoterapiei23 Septembrie, 2015
  Post
  Tratamentul Inofensiv al Maladiilor Prostatei28 Aprilie, 2015
 • Instrucțiuni PDF

  Pentru a vă informa în detaliu despre beneficiile utilizării dispozitivelor Lyapko vă rugăm să studiați articolele expuse în secțiunea Articole Utile, în particular Instrucțiunea Aplex Lyapko pe care de altfel o puteți descărca în format PDF accesând linkul dat

 • Mijloace de Procurare

  Dacă doriți să achiziționați unul sau mai multe dispozitive Lyapko puteți vizita pagina de Contact, cu scopul de a ne informa despre intenția dumneavoastră și a afla despre modalitatea de plată și livrare. În același mod ne puteți contacta dacă doriți să deveniți un partener în distribuție, beneficiind astfel de reduceri corespunzătoare

Menu

Durerea de Spate

23 Septembrie, 2015

Durerea de spate este un simptom întâlnit la șase din zece adulți și apare de obicei din cauza unei întinderi musculare sau a unei leziuni a spatelui.

În epoca modernă, cele mai frecvente cauze, ce declanșează durerile de spate sunt pozițiile incomode și incorecte în fața calculatorului, la volan și chiar statul îndelungat pe scaun. Durerile de spate mai pot fi cauzate și de următoarele afecțiuni:

1. Fibromialgia (dureri și spasme musculare, însoțite de oboseală cronică și tulburări de somn).

2. Spondiloza (modificări degenerative ale cartilajului articular vertebral).

3. Spondilita anchilozantă (boală inflamatorie, care evoluează spre fibroză, osificare și anchiloză a coloanei vertebrale).

4. Osteoporoza (scăderea densității și rezistenței oaselor, care ar putea genera fracturi de vertebre și de șold).

5. Leziunile coloanei vertebrale (fracturi sau entorse, cu lezarea ligamentelor și a structurilor capsulare).

6. Deformările coloanei vertebrale (scolioza, cifoza, lordoza creează presiune asupra vertebrelor, mușchilor, tendoanelor și ligamentelor adiacente).

7. Hernia de disc (declanșată de efortul fizic, prin ridicarea greutăților în poziție flexată, mișcări de răsucire bruscă din talie, traumatisme etc.).

8. Lombosciatica (durerea lombară, care apare brusc, însoțită de limitarea severă a mișcării, de afectarea sensibilității și iradierea durerii pe traiectul nervului afectat).

9. Sarcina (durerea de spate, determinată de modificarea centrului de greutate a corpului din cauza creșterii continuie a fătului).

10. Afecțiunile renale (colica renală poate fi deseori asociată cu durerile de spate) ș.a.

Dacă cauzele descrise mai sus declanșează durerea de spate, atunci stresul o amplifică, ducând adesea la anxietate și depresie.

Tratamentul durerilor de spate este foarte divers și bine descris în literatura medicală. Noi vă propunem o metodă nouă, inofensivă, eficientă, cu puține cheltuieli și practic fără contraindicații – acupresura cu ajutorul dispozitivelor de aplicare "Lyapko". Această terapie se manifestă printr-o acțiune antiinflamatorie, antalgică și spasmolitică, îmbunătățește debitul sangvin și microcirculația, mărește nivelul substanțelor opiacee și a hormonului antistres în sânge, micșorează pragul de sensibilitate dolorantă, activează imunitatea, îmbunătățește starea psihoemoțională. Aplicarea dispozitivului "Lyapko" pe spate provoacă o ușoară hiperemie locală a pielii, datorită dilatarii microcapilarelor.

Aplicarea sistematică a dispozitivelor "Lyapko", pe lângă combaterea durerii de spate, diminuează consinsiderabil scolioza, cifoza și lordoza, contribuind astfel la corecția ținutei. Este important de menționat, că de-a lungul coloanei vertebrale, paravertebral sunt situate punctele de asentiment față de organele interne. Stimulând aceste puncte, are loc echilibrarea bioenergiei cu normalizarea funcției organului respectiv. De exemplu, în caz de colecistită sau colelitiază cu iradierea durerii în spate, aplicarea dispozitivului "Lyapko" înlătură spasmul vezicii biliare și diminuiază durerea de spate.

Cursul de tratament este de 10-12 proceduri. Tratamentul se poate repeta peste 2-4 săptămâni.